Yazar admin tarih Eyl 27th, 2011
->

İnsanlar varolduklarından beri seyahat etmektedirler. M.Ö. 4000 yıllarında Sümerler tarafından tekerleğin bulunmasıyla bu seyahatler büyük bir hız kazanmıştır. Aynı yıllarda malla takas şeklinde de olsa ilk yiyecek ve içecek alış-verişleri yapılmış, yol kenarlarındakonaklama birimleri devamı »
Yazar admin tarih May 4th, 2010
->

Otellerin Tur Operatörü İle İlişkisi,Otellerin Tur Operatörüne tanıtım ziyareti :Konaklama işletmeleri ile tur operatörleri her zaman yakın ilişki içindedir. Konaklama işletmeleri, kendilerini tur operatörlerine tanıtmak zorundadır. Konaklama işletmeleri tur operatörleriyle çalışmak isterler ise, tur operatörleri ile en az bir yıl öncesinden temaslara başlamalıdırlar. Özellikle, yeni açılmış az tanınan ve piyasaya yeni girmek isteyen otelerin yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyaretler bu türdendir. devamı »
Yazar admin tarih May 4th, 2010
->

Meydana getirdikleri turistik ürünleri ( paket tur ) hedeflenen bölgeye ulaştıran ( gidiş dönüş ), konaklama, yeme – içme, günü birlik geziler, eğlence, animasyon gibi faaliyetleri bir fiyattan kendi pazarlarında satışa sunan turizm işletmelerine denir. Dünya Turizm Örgütü WTO ( World Tourism Organisation ) tur operatörünün tanımını aşağıdaki gibi yapmıştır. devamı »
Yazar admin tarih Kas 9th, 2009

“Turizm ” Latince “Tornus” kelimesinden gelmektedir. Anlamı “dönme hareketi” dir. İngilizce “tour”(tur) ve “touring” (turing) de bu kelimeden türemiştir. “Tour” dairesel bir hareketi; bazı yörelere yapılan ziyaretleri;iş veya eğlence amacıyla yapılan yer değiştirmeyi ifade eder.
Turizmin değişik tanımları yapılmaktadır. Dünya Turizm Örgütü (WTO) turizmi şöyle devamı »