Organik Zeytinyağı Nasıl Yapılır

Yazar tarih Ağu 30th, 2010

Çeşitli sistemlerle elde edilen natürel zeytinyağı tüketiciye sunulmadan önce, kalitesinde meydana gelebilecek bozulmaların önlenmesi için uygun koşullarda saklanması gerekmektedir. Zeytinyağını etkin ve sağlıklı bir depolama yapabilmek için zeytinyağının biyolojik ve kimyasal özellikleri ile depolama materyallerinin bazı özelliklerinin tam olarak bilinmesi gerekmektedir.

Günümüz zeytinyağı sanayisi daha büyük üretim ünitelerine doğru yol aldıkça işletmelerde kullanılan zeytinyağı depolama tanklarının kapasiteleri de üretim potansiyeli ile orantılı olarak artmaktadır. devamı »

Zeytinyağı Sabunu

Yazar tarih Ağu 28th, 2010

En iyi zeytinyağı Sabunu Nasıl olur;

Sabunun tarihine bakıldığında neredeyse hayatımızın her alanında karşımıza çıktığını görürüz. Ama en temel ortak paydanın ??temizlik?? olduğunu kesindir. Yapılan birçok araştırmaya göre sabun, ilk defa M.Ö.2500?3000 yıllarında bulunmuş ve daha sonraları Finikeliler tarafından keçi iç yağı ve odun kömürü külü kullanılarak yapıldığı görülmüştür. İlerleyen zamanlarda kireç ve diğer hayvansal yağlar da sabun üretiminde kullanılmıştır. Zeytinyağının sabun üretiminde kullanılması ise daha sonraları hayvansal yağların yerini bitkisel yağların almasıyla başlamıştır. devamı »

Burs, Öğrenim Ve Katkı Kredilerine Yönelik Açıklamalar

Yazar tarih Ağu 20th, 2010

Burs nedir?


Memleket içerisinde yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. devamı »