Biber Salçası Nasıl Yapılır

Yazar tarih Ağu 16th, 2011

Yemeklere lezzetini, rengini ve tadını veren Biber salçası da domates gibi mutfaklarda oldukça çok kullanılmaktadır. Biber salçasının yapımı domates salçasının yapımına benzemektedir. 4 ya da 5 kilogram salçalık olgun kırmızı devamı »

Şarabın Açılması ve Servis Edilmesi

Yazar tarih Ağu 8th, 2011

Mahzende ortalama 12 derece yatık olarak saklanan ve genellikle yemek  içkisi olarak saklanan Şarap şişelerinden yeteri kadar miktar çıkartılarak soğutma dolabına yatık olarak konur. devamı »

Konaklama İşletmelerinde Verilen Hizmetler

Yazar tarih Ağu 7th, 2011

Konaklama işletmelerinin temel hedefi, hizmetin çeşitliliğini ve kalitesini artırarak konukların konforlu bir ortamda, güvenlik içinde, hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktır. Konaklama İşletmesinin yıldız sayısı arttıkça bu hizmetlerin çeşitleri de artmaktadır. devamı »

Şeftali Suyu

Yazar tarih Ağu 5th, 2011

Hazır satılan meyve sularını evine almayan yoktur herhalde. Son zamanlar da insanın ilgisini çeken birçok çeşitli meyve sularını market raflarında görüp, zaman zaman tadımını yaparak alıyoruz. Bu hazır meyve suları hazırlanırken mutlaka önemli hijyen kurallar çerçevesinde hazırlanıyordur ama ben eskiden çok fazla tükettiğim meyve sularını evde kendi imkanlarımda hazırlamaya başladım. Özellikle yaz mevsiminde türlü devamı »

Housekeepıng Departmanında Misafir İlişkileri Nasıl olmalı

Yazar tarih Ağu 2nd, 2011

Aslında bir işletmede çalışan personel nasıl olmalı, nasıl bir davranış içinde olmalı bunları bu konu içinde anlatmaya çalışacağım. Tabi konuyu Turizm kapsamında ele alıyorum.  Öncelikle  Housekeeping çalışanları otel  misafirleri ile, Her gün, hatta günde birkaç kez kontak kurarlar.Bu karşılaşmalarda neler yapılmalı,nasıl davranılmalı bunları anlatmaya calısacagım. devamı »

Housekeeping Bölümünün Diğer Bölümlerle İlişkileri

Yazar tarih Ağu 2nd, 2011

Housekeeping Bölümünün başarılı bir faaliyet gösterebilmesi, ancak bölüm içinde ve diğer bölümlerle etkili iletişim sağlaması ile mümkündür. devamı »