Konaklama İşletmelerinin Özellikleri

Yazar tarih Eki 26th, 2011

Turizm işletme belgesine sahip olan oteller ? turistik oteller ?olarak adlandırılır. Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolündeki turistik oteller dünya standartlarına uygun olarak ülkemizde de beş ayrı yıldız sistemine göre sınıflandırılmıştır.? Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik ?te belirtilen genel niteliklerin yanında, sınıfı için belirtilen şartları da taşıması gereken oteller yıldız sistemine göre şu şekilde sınıflandırılmıştır devamı »

Uluslararası Mutfak Personelinin Kademelendirilmesi

Yazar tarih Eki 9th, 2011

Çok geniş müşteri kitlesine hizmet vermek için kurulan profesyonel mutfaklarda çalışanlar, çeşitli ünvanlarla  çok katı bir  düzen (discipline) içinde iş görürler. Bu kademeli düzeni ilk kez, “aşçıların kralı ve kralların aşçısı” olarak tanınan Fransız yemek sanatı ustası chef Georges Auguste Escoffier belgelemiştir. Düzende adları geçen sanlar aşağıdaki gibidir devamı »

Antalya

Yazar tarih Eki 9th, 2011

Antalya,Yüzölçümü: 20.815 km², Antalya Nüfus: 1.978.333 ,İl Trafik No: 07, sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde “Türk Rivierası” adını almıştır. Deniz, güneş, tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği Antalya, Akdeniz’in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir. 630 km. uzunluğundaki Antalya kıyıları boyunca, antik kentler, antik limanlar, anıt mezarlar, dantel gibi koylar, kumsallar, yemyeşil ormanlar ve akarsular yer alır. devamı »