Biranın Yapılışı

Yazar tarih Kas 15th, 2009


Önce biralık arpalar boylarına göre ayrılır.

?Tanklarda iyice ıslatıldıktan sonra çimlendirmeye bırakılır.

?Daha sonra malt filiz kırma ve temizleme tesislerine geçilir.

?Malt kırma değirmeni yoluyla kırık malt deposuna aktarılır.

?Sonra sırasıyla şekerlendirme kazanı, aktarma kazanı, süzme kazanı ve kaynatma kazanlarına aktarılır.

?Elde edilen şıra şerbetçi otu ile süzüldükten sonra durulma kazanlarına aktarılır.

?Durulan şıra, şıra SEPERATÖRÜNDEN ve soğutuculardan geçirilerek mayalanma kazanına aktarılır.

?Fermantasyondan sonra dinlendirilir. Filtre edilen bira pastörize edilerek tüketime sunulur devamı »

Lokanta

Yazar tarih Kas 15th, 2009


Lokanta, ücret karşılığı yiyecek ve içecek servis edilen, halka açık işletme veya para kazanmak için halka yemek satılan yer olarak tanımlanır. Lokanta, bir otelin bünyesinde olabileceği gibi, bağımsız bir yiyecek ve içecek işletmesi şeklinde de olabilir. İşletmeni bir otel bünyesinde bulunması, onun fonksiyon ve özelliklerini değiştirmez fakat işletme şekli yönünden bazı farklılıkları gösterebilir. devamı »

Deterjan Kimyası

Yazar tarih Kas 11th, 2009

    

Temizlik işlemlerinde kullanılan deterjanlar kirleri ortamdan uzaklaştırmak ve temizlik sonrası kullanımlarında iyileştirmeler yapabilmek için bir dizi kimyasal maddeye sahiptirler. Bunlar bazen tek tek, bazen işlerinden birkaçı bir arada bulunabilir. devamı »

Turizm Nedir.Turist Kimdir.Ağırlama Endüstrisi nedemektir.

Yazar tarih Kas 9th, 2009

?Turizm ? Latince ?Tornus? kelimesinden gelmektedir. Anlamı ?dönme hareketi? dir. İngilizce ?tour?(tur) ve ?touring? (turing) de bu kelimeden türemiştir. ?Tour? dairesel bir hareketi; bazı yörelere yapılan ziyaretleri;iş veya eğlence amacıyla yapılan yer değiştirmeyi ifade eder.

Turizmin değişik tanımları yapılmaktadır. Dünya Turizm Örgütü (WTO) turizmi şöyle devamı »

Beyaz ve Roze Şarabın Servise Hazırlanması

Yazar tarih Kas 1st, 2009

Mahzende ortalama 12 derece yatık olarak saklanan şişelerden yeteri kadar miktar çırakılarak soğutma dolabına yatık olarak konur. Servis sırasında gerekli olan araç -gereçler şunlardır: devamı »

Dünyada Şarap Üreten Bazı Ülkelerin Şarap Bölgeleri

Yazar tarih Kas 1st, 2009

Fransa

Fransanın sahip olduğu mükemmel toprak ve iklim yapısı sayesinde 100 den fazla üzüm türü bu topraklarda yetiştirilebilmektedir. Dünyanın en iyi şaraplarının üretimi, bu işten kazanç da sağlayan manastır ve kiliselerde başlamış ve bu bilgilerini çiftçilere aktarmalarıyla yaygınlaşmış ve ilerlemiştir. Fransa?nın şaraplarının güzelliği dünya çapında yayıldıkça, buradaki teknikler ve üzüm türleri de yaygınlaşmış, Fransa bugün yenidünyada da şarabın kaynağı olarak düşünülür hale gelmiştir. devamı »

Şarap Yapımında Kullanılan Üzüm Çeşitleri ve Üretim Bölgeleri

Yazar tarih Kas 1st, 2009

Bütün şaraplık üzümler, botanik adı asmagiller “vitaceae” olan familyanın vitis vinifera adlı türünden gelir ve binlerce çeşiti vardır.

Cabarnet Sauvignon

Yeryüzünde bilinen en meşur siyah üzüm türüdür. Olgunlaşması geç olur ama şarabı yıllanmaya dayanıklıdır. Özellikle meşe kavlarda bekletilir ve Merlot ile karıştırılabilir. Zengin renk ve aromalı, siyah böğürtlen kokuludur. devamı »