Zerdenin Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi

Yazar tarih Ara 30th, 2010

Zerde helva ve aşure gibi geleneksel Türk tatlılarından biridir. Osmanlı mutfağının günümüze dek ulaşan lezzetli tatlılarındandır. Osmanlı döneminde fakir halka, ekmek, değişik yemekler, helva, bal ve zerde en çok dağıtılan yemeklerdendi. Günümüzde zerde, düğün tatlısı olarak mutfağımızda yer alır. Düğün, sünnet düğünü ve dini bayramlarda yapılması gelenek haline gelmiştir. Özellikle bazı bölgelerde keşkek, devamı »

Helvaların Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi

Yazar tarih Ara 30th, 2010


Helva, dünyaya antik Hindistan?dan yayılmıştır. Ülkemizde en çok irmikten yapılır. Bölgelere göre çeşitli farklılıklar gösterebilir. Çoğunlukla tereyağı kullanılmasına rağmen, Akdeniz bölgesinde zeytinyağı tercih edilmektedir. Türkler için helvanın dinsel, kültürel ve törensel anlamları vardır. Bir olayı yakın Çevreye, komşulara, dostlara ve akrabalara haber verme, olayın sevinç ya da acısını paylaşmak için helva kavrulur. devamı »

Protokolde Genel Nezaket Kuralları Ve Davranış Usulleri

Yazar tarih Ara 29th, 2010

Yaşantımızda dikkat edilecek önemli nezaket kuralları ve davranış usulleri bulunmaktadır. Bilinmelidir ki insanlar bu toplumda ancak davranışlarının uygun ve doğru bulunduğu toplumlar tarafından benimsenir ve saygı görürler.

? Otobüsten, vapurdan. Trenden inerken bayanların İhtiyacı oldu hallerde, devamı »

Yılbaşı Hindisi

Yazar tarih Ara 27th, 2010

 

Yemek pişirmek emek ister. Lezzetli bir hindi nasıl pişirilir işin sırrını aşağıda anlatacağız. Ünlü otellerin şefleri ile yaptığımız ortak görüşmelerde Hindi pişirmede püf noktalarına dikkat edilmesi gerektiğini ve Biraz zahmetli görünse de hindinin lezzetine değecek noktalar olduğunu belirtmişlerdir. Şimdiden afiyet olsun! devamı »

Aşure Nasıl Yapılır.

Yazar tarih Ara 25th, 2010


Aşurenin Türk Mutfağındaki Yeri ve Önemi:İnsanların beslenme alışkanlıkları; coğrafi koşullar, yaşanılan dönem, yer, ekonomik Durum, dini inanışlar gibi bazı nedenlerden etkilenmektedir. Dünyanın büyük bir bölümüne Yayılmış olan Türk toplumunda, tüm etkenlere rağmen gelenekler sürdürülmektedir. Kültürümüzün en güzel özelliklerinden olan yemek hazırlama, pişirme ve ikram değişen tüm Koşullara rağmen hala sürdürülen geleneklerimizdendir. devamı »

Pay

Yazar tarih Ara 22nd, 2010


Pay kökeni Amerika?ya dayanan, tart hamuru gibi hazırlanıp üzeri hamurla kapatılan tatlı ve tuzlu Çeşitleri bulunan pasta Çeşitleridir.

Payın Alt Hamurunu Kalıba Yerleştirme devamı »

Tart ve Tartöletler

Yazar tarih Ara 19th, 2010

Katı yağ ile hazırlanan özel kalıplara yerleştirilen yağlı altlık hamurlarının çeşitli dolgu maddeleri ile doldurularak pişirilen veya pişirildikten sonra tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan yiyecek malzemeleridir . Tartöletler tek kişilik küçük kalıplarda hazırlanır. Tartlar ise tartöletlere göre daha büyük kalıplarda hazırlanarak dilimlenen pasta çeşitleridir. Payların kökeni ise Amerika?dır. Daha çok payın üstü, aynı hamur ile kapatılarak pişirilir. devamı »

Özel Takımlarla Yemek Servisi

Yazar tarih Ara 17th, 2010

Özellik arzeden yemeklerin servisi, diğer yemeklerin servisine nazaran daha fazla incelik isteyen bir iştir. Standart servislerin dışında yenilen yemeğin cinsine, kalitesine verilen davetin önemine, serviste kullanılacak takımların cinsine göre çeşitlilik gösterir. Hangi ürünün ne ile ve ne şekilde servis edileceği çok önemlidir. En önemlisi bütün bunlar yapılırken misafirin tüm dikkati sizin üzerinizdedir. devamı »

Peçeteler

Yazar tarih Ara 15th, 2010


Peçete, misafirin yemek boyu önünde olacaktır. Düzgün, temiz, restoranı kalitesine uygun bir peçetenin misafir üzerindeki etkisi büyük olacaktır. Peçeteler, misafirlerin herhangi bir şey yer ve içerken, üstünün kirlenmesini önleyen, içki bardaklarının yağlanmaması için dudaklarını sildikleri servis araçlarıdır. Bu amaçla kullanılan peçeteye misafir peçetesi denir. devamı »

Masa Örtüleri Çeşitleri, Kullanımı ve Bakımı

Yazar tarih Ara 11th, 2010

İşletmemizde kullandığımız masa örtüleri, işletmemizin kalite ve misafire öneminin bir göstergesidir. Masa örtüsü seçiminde gösterişli olduğu kadar, ekonomik seçim yapmak, işletmenin çıkarları için gereklidir.

Masa Örtülerinin Çeşitleri devamı »

Sonraki »