Yeni Yıl Tavuğu

Yazar tarih Ara 29th, 2013

Rahmetli annemin yaptığı ve çok beğenerek yediğim çok özel bir tavuk yemeği. Tattığınız anda gerçekten vazgeçemeyeceğiniz lezzete sahip olacaksınız. Büyük ihtimalle de tarifini birçok dostunuzla paylaşacağınız bir yemek. devamı »

Havyar Nasıl Yenir.Havyar servisi

Yazar tarih Ara 28th, 2013

 

Havyar ServisiNasıl yapılır:

Havyar tüm mutfaklarda  çok kıymetli bir yiyecektir. Çok hassas olan ve Metallerden çabuk etkilenen havyar tahta, cam gibi etkilenmeyeceği kaplar­da tutulmalı ve servis yapılmalıdır. Havyar servisi, özel kabında havyar servisi ve kabı olmayan havyar servisi olarak iki değişik yöntemde aşağıdaki işlem basamakları izlenilerek yapılır. devamı »

Yiyecek İçecek Yönetiminde Satınalma

Yazar tarih Ara 4th, 2013

“Satınalma??bir malın işletmenin tedarik politikasına uygun olarak araştırılması, seçimi satın alınması, teslim alınması, depolanması ve nihai kullanımı ile ilgili bir fonksiyon??olarak tanımlanmaktadır. Bu tanıma dayanılarak denilebilir ki ağırlama hizmet işletmelerinde satın alma işlemlerinden sorumlu kişi sadece satın alma işlerinden değil aynı zamanda satın alınan malzemenin tesellümü, depolanması ve dağıtımı faaliyetleri ile de yakınen ilgilidir. devamı »