Kremalı Patates

Yazar tarih Mar 29th, 2012

Kremalı patates yapılması çok kolay bir yemektir. Özellikle tek başına yaşayan birçok kişinin evde yapması oldukça basit bu tarifi çok sık yapacağını sanıyorum. İsmi yine ben koydum. Kremalı patates. devamı »

Doldurulmuş Kırmızı Biber

Yazar tarih Mar 24th, 2012

Günün kolay tarifi.Hem kolay hemde lezzetli.Buna doldurulmuş kırmızı biber  ismini  koydum.Sizin bir öneriniz varsa onuda koyabiliriz.Kırmızıbiberin doldurulmasıyla yapılan,  zeytin ve mozeralla peynir ile mükemmel bir görüntü yakalayan hazırlaması çok kolay olan bu tarif, ana yemeğe girmeden önce veya yemekle birlikte servis edilebilir. devamı »

Fransız Güveci

Yazar tarih Mar 20th, 2012

İçeriği çeşitlendirilebilir, lezzetli bir güveç tarifi. Bu tarif bizim mutfağımızın güvecine az da olsa benzemekle beraber, pişirme usulü ve içene konan malzemeler yönünden farklılıklar göstermektedir.Fransız mutfağının kıymetli güveci. devamı »

Karışık Meyveli Kek

Yazar tarih Mar 12th, 2012

Şimdi  sizlere yapması çok kolay olan bir tarif vereceğim. Bu tarifle hafif, yumuşak ve ıslak bir kek hazırlayabilir kek ile meyvenin müthiş uyumunu yakalayabilirsiniz. Evinizdeki kuru meyveleri değerlendirdiğiniz gibi Çayın yanında mükemmel bir kek hazırlamış olabilirsiniz. devamı »

Elmalı Tart Nasıl Yapılır

Yazar tarih Mar 11th, 2012

 

Hafif, lezzetli, basit, gayet de profesyonel bir görüntüye sahip tatlı. Dondurma veya bol kremayla servis edildiğinde muhteşem olur. Bizde beğenilerek tüketiliyor. Epey tezahürat alan bir tart. Benim önerim hemen yapmaya başlamanız. devamı »

Böğürtlenli Elma Bohçası

Yazar tarih Mar 9th, 2012

Bu Klasik Elma, böğürtlen ve fantastik böğürtlen sosunun muhteşem görüntüsü ile servis edilen şahane bir tatlı olarak listemize girdi. Aslında bunun ismi “Blackberry Apple Parcels” olarak ta bilinmektedir. Ben bunu da diğer yemeklerim gibi bu isimle sizlere anlatacağım. devamı »

Fırınlanmış Yufkalı Dana Rosto

Yazar tarih Mar 8th, 2012

 

Bir Fransız klasiği olarak bilinen bu yemek,”Beef en Croute” olarak isimlendirilmektedir. Ben?Fırınlanmış yufkalı dana Rosto” dedim. Siz isterseniz başka bir şey söyleyin. Ancak ne isimle olursa olsun bu yemek güzel bir akşam yemeğinde sizleri misafirlerinize mahcup etmeyecek çok özel bir seçim olacak. devamı »

Püreli Çiftlik Kebabı

Yazar tarih Mar 7th, 2012

 

Güzel bir mangal sefasından sonra  eğer etlerin hepsini yemediyseniz,yada rosto yaptınız hepsi bitiremediyseniz.Şimdi sıkı durun, bu kalan malzemelerden daha güzel bir yemek yapacagız. Kalan malzemelerimizide  degerlendirmenin en güzel yolunu sizlere anlatacagım. devamı »

Dana Eti Dolma

Yazar tarih Mar 5th, 2012

Hafif ateşte kavurma kıvamına getirilinceye kadar pişirilmiş, mantar, soğan jambon veya pastırma ile doldurulmuş dana eti.

Malzemeler

 Dolgu için; devamı »