Otel Müşterilerine davranış şekilleri

Yazar tarih Eki 23rd, 2010


Otellerde misafire üç düzeyde hizmet verilebilmektedir. Bunlar: Yetersiz hizmet, Yeterli hizmet, Profesyonel hizmet denilen mükemmel hizmettir.

Yeterli hizmet hiçbir zaman gerçekten yeterli bir hizmet değildir. Bu tür hizmette hemen, hemen her şey yolundadır. Eksik, kusur yoktur. Fakat hoşa giden veya hatırlanacak bir olgu da yoktur. Misafirler özel oldukları duygusuna kapılmazlar, sadece olması gereken yeterli bir hizmeti alıyorlardır. devamı »

Otel Misafiri Ve Beklentileri

Yazar tarih Eki 17th, 2010


İnsanlar, iş gezisi, konferans, akraba ziyareti, eğitim, eğlenme, dinlenme vb. nedenlerle kendi oturdukları yerlerin dışına seyahat ederler. Bu şekilde seyahat eden insanlar,  barınma ve yeme-içme ihtiyaçlarını genellikle otellerde giderirler.

Konaklama işletmelerinde misafirleri ilk olarak o işletmenin önbürosunda çalışanlar karşılar. Misafirlerin edindiği ilk izlenim, misafirin davranışlarını ve düşüncelerini etkileyecektir. İlk  izlenim kötü ise bunu telafi etmek hemen, hemen imkansızdır.

Misafirler gidecekleri işletmeleri birçok nedenden dolayı seçmiş olabilirler. Örneğin, devamı »

Oda Tanzim Ve Temizliği

Yazar tarih Eki 6th, 2010


Konuk kaldığı süre içerisinde konaklama işletmesi ve odası konuğun evidir. Konuk alışkanlıklarını ve evindeki rahatım odasında da sürdürmek ister. Oda Görevlileri konuğun alışkanlık ve isteklerine göre odayı temizleyip, kullanıma hazır hale getirmelidir. Unutulmamalıdır ki konuk her hizmet için bir ücret devamı »

Gıda Teknolojisi

Yazar tarih Eki 5th, 2010


Gıda maddelerinin üretim merkezlerinden tüketimlerine kadar geçen safhadaki konuları kapsayan bir bilim dalıdır. Yaşamın sürdürülebilmesi ve fizyolojik gereksinimlerin karşılanabilmesi için yenilen ve içilen bütün maddelere gıda denilir. Su bir gıda maddesi olarak değerlendirildiği halde, ilaçlar gıda kapsamına alınmazlar.

Beslenme; organizmanın (vücudun) büyümesi, aşınan hücrelerin onarılması ve yenilerinin yerine konması, yaşamak için gerekli enerjinin elde edilmesi amacıyla dışarıdan gıda maddelerinin vücuda alınmasıdır. devamı »