Pasta Süslemede Renk Desen Uygulamaları

Yazar tarih Oca 9th, 2011


Süslemede Resim Bilgisinin Önemi, Renk: Bir ışık kaynağından yayılan ışınların nesnelere çarptıktan sonra yansımaları sonucu gözümüzün algıladığı duyumdur. Renkler hayatımıza yerleşmiştir ve renksiz bir hayat düşünemeyiz. Fakat hayatımızdaki anlamlarını da çok fark etmeyiz. Renklerde ruhun gıdasıdır. Neşe ve duygu kaynağıdır. Renkler bize bilgi taşırlar devamı »

Sıcak Şarap

Yazar tarih Oca 7th, 2011

Sıcak Şarap malzemeleri

Bir şişe kırmızı şarap 0,7 litre

1 Hazır paket vişne suyu

30 gr Havlıcan

1 Kök Zencefil

Karanfil 4?5 tane

Kabuk tarçın 3 parça

1 elma devamı »

Uluslararası Meyve Tatlıları Çeşitleri

Yazar tarih Oca 4th, 2011

Peach Melba-(Peşmelba)


Bu tatlı ilk defa Avusturyalı opera sanatçısı Nellia Melba ya hazırlandığı için bu adı almıştır. Özelliği Melba adı verilen özel sosu ile servisinin yapılmasıdır. Bu sos birkaç farklı meyveden hazırlanabilir. Burada size verilen en kolay hazırlama şekillerinden biridir. Farklı kaynaklarda değişik hazırlanmış soslarla karşılaşabilirsiniz. Peach Melba aynı zamanda bir kup çeşididir. devamı »

Türk Mutfağına Özgü Meyve Tatlı Çeşitlerinin Hazırlanması

Yazar tarih Oca 1st, 2011

Taze Meyveler

Türk mutfağında tatlısı yapılan meyveler mevsime göre değişmektedir. Kışın; daha çok Ayva, Elma, Armut gibi meyveler ve Bal kabağı kullanılır( Kabak esas olarak sebzedir.Fakat bu Kabak tatlısı yapılan Bal kabağı olduğu için bu grupta yer almıştır). Bunlardan başka Kivi, Ananas, Muz gibi farklı meyvelerden de tatlı yapılmaktadır. Yazın ise; Elma,Armut, Şeftali, taze Kayısı, taze İncirden tatlı yapılabilir. devamı »