Midye Dolma Nasıl Yapılır

Yazar tarih Ağu 22nd, 2013

Midye dolma, birçok insanın çok sevdiği, evde yapılması biraz meşakkatli güzel bir meze. Ben bir kereliğine evde yapmayı denedim çok güzel oldu. Yaklaşık son dört yıldır yapıyorum Evde yapmanın bir avantajıda, İçindekileri keyfinize göre ayarlama fırsat verdiği için de damak tadınıza en uygun şekilde yapabiliyorsunuz. Yapması çok kısa değil (malum, neresinden baksanız yine de dolma) ama sonuçtan memnun kalmayan olacağını hiç sanmıyorum. Hadi balık haline gidin midyeleri alın ve başlayın dolma yapmaya. Bizimle de  sonuçlarını paylasın.Şimdi Midye dolma nasıl yapılır onun tarifini vereyim. devamı »

Ev Tarhanası Nasıl yapılır

Yazar tarih Ağu 18th, 2013

Sabah kahvaltıları dâhil her öğün yenilebilen Tarhana Çorbasının. Kökeni Orta Asya?dan gelen Türklere dayandığı söylenmektedir. Ancak tarhana kelimesi Farsçadır. Eskiden Her türlü yiyecek maddesi kurutularak saklanırdı. Yoğurdu  da  saklanması için kurutulurlardı. Tarhana çorbası aslında bu şekilde olmuştur. devamı »

Evde Konserve Nasıl Yapılır

Yazar tarih Ağu 11th, 2013

Evde Konserve iki yöntemle yapılır. Pastörizasyon, Sterilizasyon.Her iki yöntemde de ortak amaç, konserveleri bozan ve yapılırken onlarla birlikte kavanozlara giren zararlı küçük. Canlıları (bunlara mikroorganizmalar diyoruz) öldürerek zararsız hale getirmek ve dolayısıyla konservelerin bozulmalarını önleyerek, dayanmalarını sağlamaktır. devamı »

Deniz Börülcesi Salatası Nasıl Yapılır

Yazar tarih Ağu 9th, 2013

İstanbul?daki birçok restoran ve meze evlerinde değişik şekilde sunulmakta olan bu meze Giritliler ve Rumlar tarafından genellikle tüketilen bir yiyecek bir salata çesididir. Deniz börülcesi, zannedildiğinin aksine denizde yetişmiyor, karada ama deniz kıyısına yakın yerlerde, kumla toprağın birleştiği bölgelerde biraz çorak arazide yetişir. İlk kez Ayvalık Cunda Adasında yediğim Deniz Börülcesi sadece meze değil birçok rahatsızlığa  iyi geldiğini öğrendim. devamı »

Sebzeler Nasıl muhafaza edilir

Yazar tarih Ağu 4th, 2013

Buzdolabının yanına çöp torbasını koyup da birçok sebzemizi bozulduğu ve çürüdüğü için atmışızdır. Bu bize hem maddi hem de onları taşırken yasadığımız zorluklar nedeniyle manen zarar vermiştir. İşte size yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak yöntemler ve ne kadar sürede tüketilmeleri gerektiği ile ilgili ipuçları. Buradaki önerilere dikkat ederseniz yiyecekleri daha az ziyan ettiğinizi göreceksiniz devamı »