Kanatlı Etlerinde Kesimden Sonra Meydana Gelen Değişimler

Yazar tarih Eki 24th, 2009

Kanatlı etlerinin mikrobiyal yolla bozulması kesim hayvanı etlerine nazaran daha geç olur. Çünkü kanatlıların vücudunu saran ve kesimden sonra çabuk kuruyan deri mikroorganizmaların özellikle kokuşma bakterilerinin iç kısımlara nüfus etmesini önler. Ancak, bu avantajın sağlanması kanatlıların iç organları çıkarılmış olarak muhafaza edilmesi devamı »

Balıkların Muhafaza Usulleri

Yazar tarih Eki 24th, 2009

Balıkların uzun süre saklanabilmeleri vedayanıklı hale getirilebilmeleri için

çeşitli yöntemler uygulanır. Balıkların muhafaza yöntemlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Dondurarak muhafaza
  • Isı işlemine tabi tutarak muhafaza
  • Tuzla muamele etmek suretiyle muhafaza
  • Prezervatif maddelerle muamele ederek muhafaza devamı »

Klasik Aperatif İçkilerin Servis Özellikleri

Yazar tarih Eki 12th, 2009

Klasik aperatifler, aperatif veya fortified (fortifay) şaraplar olarak da bilinirler. Diğer şaraplardan farkı alkolle güçlendirilmiş olmalarıdır. Alkol dereceleri % 15-22 vol arasındadır. Bu şarapların özelliği  mayalanma sürecinde üzüm şırasındaki şekerin tamamı alkole dönüşmeden, şaraba % 20 oranında üzüm alkolü (brandy) ilavesiyle kalan şekerin alkole dönüşmesi durdurulur. Böylece normal şaraplardan daha çok alkol içerir. Şıra içindeki şeker de alkole dönüşmeden şarap içinde kalır. devamı »

Servis ve Bar Personelinin Üzerinde ve Dolabında Bulundurması Gereken Araç ve Gereçler

Yazar tarih Eki 10th, 2009

 


Servis peçetesi

şterilere yiyecek ve içecek servisi yaparken ortaya çıkabilecek bazı olumsuz Durumlarda kullanmak üzere( tabakların sıcak olması, yiyecek veya içeceğin dökülmesi) gibi Servis personelinin sol kolunda bulundurduğu beyaz renkli, normal peçeteden biraz daha büyük (50cm-50cm) ebatlarında olan bez peçetelere servis peçetesi adı verilir. devamı »

Kademelerine Göre Üniforma Çeşitleri

Yazar tarih Eki 10th, 2009

Üniformanın Tanıtımı

Üniforma aynı işi yapan çalışanların iş esnasında giydikleri elbisedir. Turizm sektöründe çalışan her personel bir iş kıyafeti giymek zorundadır. Gelişen dünya da olduğu gibi ülkemizde de personel kıyafeti olgusu hızla değişmeye başlamıştır. İşletmeler, hem prestiji hem de kullanışlılığı göz önünde bulundurarak üniformaların kaliteli, şık, sağlıklı olmasını talep etmektedirler. Sürekli aktif, hareketli personel için gösterişten çok rahat, sağlıklı üniforma en önemlisidir. İş esnasında terletecek, rahatsız edecek, koku yapacak tarz ve yapıda olanlar tercih edilmez. devamı »