Menü planlama

Yazar tarih Oca 11th, 2013

Yemek planlama; beslenme bilgilerini uygulayacak ailenin veya grubun günlük besin gereksinmesini karşılayacak şekilde yemeklerin Üstelenmesidir. Yemek planlama, birey veya grubun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlar. Besinlerin besin değerlerinin kaybını önler, – Grup sayısı göz önünde bulundurulduğu için artık oluşmasını ve besin savurganlığını önler. Besinlerin sağlığa zararlı duruma geçmesini engeller. devamı »

Portakal Soslu Kek

Yazar tarih Oca 8th, 2013

Hollanda?da bu mevsimde yapılan ve sevilerek tüketilen özel bir kek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Ben denedim çok güzel oldu. Badem miktarı biraz çok gelebilir fakat siz dilediğiniz kadar koyabilirsiniz. İsterseniz fındık, ya da ceviz de kullanabilirsiniz. Bademlisi çok daha güzel oldu benden söylemesi  devamı »

Barbun Tava Nasıl Yapılır

Yazar tarih Oca 2nd, 2013

Balığı pişiriyorsunuz bu Tekirmi yoksa Barbunmu nereden anlıyacaksınız.Bu nedenle Öncelikle sizlere Barbun ile Tekir arasındaki farkı anlatmak istiyorum. Barbunya ve tekir balıkları akrabadırlar ve görsel olarak birbirilerine çok benzediklerinden ayrımı oldukça güçtür. Barbunya balığının kırmızı rengi daha canlıdır. Kafası dik ağız açıklığı gözün ön hizasındadır. Altçenelerinin iki yanında bıyık denilen birer uzantıları vardır. Tekirin burun yapısı uzundur. Ağzının arka tarafı göz hizasında değildir. Gövdenin yanlarında üçer ince, sarı çizgi ile barbunya balığından ayırt edilebilir.Bukadar bilgiden sonra yemeğe geçelim. devamı »