Otellerde Servis Kültürü Oluşturma

Yazar tarih Eki 29th, 2014

 

Servis Kültürü Ne demektir:

Servis kisaca, başka birisine değer yaratmak icin hizmet esasli harekete geçmektir.Kültür nasil ki; kisaca bir toplulugun yasam tarzi, aliskanliklari, karakteristik özellikleri, gelenekleri ve tercihlerinin butunu ise,  otelinde servis kulturu konaklayan yada konaklamayan tüm  müsterilerine paylasilan ortak amac ve davranis, prensip ve kurallar doğrultusunda değer yaratmaya odakli uyguladığı hizmetin sunum tarzıdır. devamı »

Otellerde Satis Kulturu Olusturma

Yazar tarih Eki 14th, 2014

Satis Kulturu nedir?

Satis Kulturu ; musterilerimizin en ust duzeyde ilgisini cekmek icin calismamizda bizi motive eden munferit ve topluca davranislardir.

Ideal satis kulturu tanimlamasi ?? Kisaca, ideal satis kulturunde her calisan teslimati, hizmetin sunumunu hizlandirmak icin elinden gelen herseyi yaparken sirketine kalacak maksimum kari elinde tutarak, her bir musteriye mumkun olan en buyuk degeri vermektir.?? devamı »

Otellerde Satış Esasları ve Becerileri

Yazar tarih Eki 8th, 2014

Mutlaka her satis yetkilisi yapmakta oldugu isini satisla ilgili manual, prosedurler, isletme prensipleri, satis stratejileri  ile diger taraftan kendi birikimleri, egitim, satis becerileri ile oyle yada boyle surdurmektedir.Bizde ??her yigidin bir yogurt yiyisi vardir?? diye ozlu bir soz vardir. Otelcilikte de bu kadar bilgi birikimine ragmen ornegin houskeeping?de her maid kendine kolay gelen tarzda temizlik yapma egilimindedir. Tabii ki dogrusu her is alaninda teorik ve pratik tecrubelerle kabul edilmis, sistem icine dahil edilmis, denetlenebilir teknik ve yontemleri devamı »