TURİZM VE OTELCİLİK PORTALI

OTELDE SU SIZINTISI OLDUGU DURUMLARDA YAPILMASI GEREKENLER

Yazar on Ara 13th, 2008

Su Sızıntısı Olması Durumunda Yapılması Gerekenler

Konaklama işletmelerinde su sızıntısı, su baskını vb. durumlarla sıkça karşılaşılabilmektedir. Karşılaşılabilecek su sızıntısı nedenleri; konukların banyo küvetini taşırması, su tesisatında meydana gelen arızalar veya yağmur sularının herhangi bir yol ile içeri girmesidir. Sızıntı küçük ise, kat hizmetleri bölümünde çalışanların da yardımıyla arıza giderilmelidir. Sızıntı sonucunda konuklar veya eşyaları zarar görmüş ise, zarar tespit edilmeli veya konuğun beyanı not edilmelidir. Sızıntı sebebi konaklama işletmesinden kaynaklanıyorsa konuklardan özür dilenmeli ve zarar karşılanmaya çalışılmalıdır. Su sızıntısının gerçekleşmesinde, eğer konuğun bir ihmali söz konusu ise yapılacak bir

Değerlendirmeden sonra, konuğun zararı ödemesi talep edilebilir (Örneğin; su taşması nedeniyle, halı ve mobilyaların ıslanması sonucu oda temizlenip kurutuluncaya kadar satılamayacaktır). Ve birtakım onarım masraflarını işletmenin karşılaması söz konusu olacaktır. Böyle durumlarda işletmenin izleyeceği prosedürü gösteren uyarı levhası işletmede kalan konukların görebileceği şekilde odalara asılmalıdır. Su sızıntısı olması durumunda yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

- İşletme prosedürünü konuk odasında asılı bulundurun.

- Sızıntı sebebini tespit edin.

- İşletmede, su sızıntısı olduğu bildirildiğinde, olayı derhal teknik servise haber verin.

- Sızıntı miktarı büyük boyutlarda ise konuk odalarını değiştirin.

- Zorunlu hallerde zarar görmüş ya da zarar görebilecek odalarda kalan konukların, bilgilendirmesini sağlayın ve gerekirse odalarını değiştirin.

Yorum Yapın

Önemli not : Yorumunuz denetim için bekliyor.. Yazıya uygun olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.